Wetenschap/Milieu

Milieu

Wil jij alles weten over de flora en de fauna? Heb je een hart voor de natuur en wil je er alles over leren? In het thema Milieu vind je een aantal cursussen die je honger naar kennis over de natuur zeker zullen stillen. Neem eens een kijkje en word binnenkort een echte milieu-expert!

wetenschappelijke toepassingen

de nieuwste milieu-inzichten

alles over onze planeet

het milieu duidelijk uitgelegd

alles over het milieu

belangrijke tak van wetenschap

kennis meteen toepassen

wereldreddende wetenschap

voor de milieuliefhebbers

wetenschap over onze planeet


allCoursesWithinSubtheme Milieu

Milieu

Aardrijkskunde Basis

Aardrijkskunde Basis, cpProfessionWithFuture

Maak stap voor stap kennis met de geheimen van de Aarde, het heelal, de atmosfeer en meer.

availableVia

Milieu

Chemie Basis

Chemie Basis, cpProfessionWithFuture

In de opleiding Chemie kom je alles te weten over reacties, oplossingen, zuren & basen

availableVia

Milieu

Natuurwetenschappen Basis

Natuurwetenschappen Basis, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie Natuurwetenschappen en lanceer je carrière als Onderzoeker.

availableVia

Milieu

Wetenschappen BSO

Wetenschappen BSO, versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt

Wil jij perfect voorbereid aan je examen wetenschappen BSO beginnen?

availableVia


beSureOfYourFuture

Als milieu-expert kan je bij veel bedrijven terecht. Duurzaam en ecologisch zijn tegenwoordig trendy. Bedrijven willen daarom klanten lokken door hun processen en producten zo milieu-vriendelijk mogelijk te maken. Jij als milieu-expert kan hen daarbij adviseren. Het is een zeer toekomstgericht beroep, dat ongetwijfeld nog sterk gaan stijgen.

Het milieu staat al jaren in het middelpunt van de belangstelling. Mensen en bedrijven zijn meer begaan met het milieu dan vroeger. Daarom hebben bedrijven werknemers nodig die veel afweten van het milieu. Het is voor veel bedrijven een troef als jij kan aantonen (bv. met een diploma van afstandsonderwijs) dat jij helemaal mee bent en alles afweet van de natuur en het milieu. - employerSpeaks

Milieu

trendsCapitalized

Er zijn tegenwoordig een heleboel trends die goed zijn voor het milieu. Zo wordt een van de grootste vervuilende materialen, namelijk plastic, steeds meer vermeden in de meeste winkels. Mensen gebruiken meer herbruikbare voorwerpen, zoals waterflessen i.p.v. wegwerpflesjes en stoffen boodschappentassen. Hoe meer we weten over het milieu, hoe beter we erop kunnen letten!

Milieu, hundredPercentOfTheTime

Er worden voortdurend nieuwe manieren uitgevonden om het milieu te beschermen en te verbeteren. Zo worden energie-opslagsystemen steeds beter. Dat is cruciaal voor het omschakelen naar groene energie, want groene energie is vaak afhankelijk van inconsistente bronnen, zoals de wind of de zon. Hoe beter we de energie van die bronnen kunnen opslaan, hoe efficiënter groene energie wordt. En dat is op zijn beurt natuurlijk goed voor het milieu.

Ik ben al jaren enorm bezig met het milieu. Ik probeer zelf mijn ecologische voetafdruk te verlagen door vegetarisch te eten en zo weinig mogelijk afval te produceren. Om me beter te informeren over het milieu en de natuur volgde ik enkele cursussen in afstandsonderwijs. Zo weet ik wat ik en anderen kunnen doen om milieubewuster te leven. Sinds kort heb ik zo mijn passie voor milieu omgezet in een beroep. Als consultant geef ik nu advies aan bedrijven die ecologischer willen produceren. Je merkt dat veel bedrijven het wel willen, maar vaak niet goed weten hoe ze het moeten doen. Daarmee help ik hen dan een handje. Zonder de cursussen aan het CVA had ik daar nooit de kennis voor gehad! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Het milieu is al jaren een hot topic. Daarom krijgen we ook veel vraag naar milieu-gerichte cursussen. Door de basis te leren van de natuurlijke wetenschapppen, leer je enorm veel over de natuur en hoe wij als mens er impact op hebben. Met die kennis kan je in veel bedrijven aan de slag als adviseur.

niceToKnowHeader

  • Slechts 3% van all het water op aarde is drinkbaar. De resterende 97% is zout water en is ondrinkbaar. De helft van het drinkbare water zit in de gletsjers. De rest zit ondergronds.
  • In de laatste 170 jaren hebben we meer dan 2.4 triljoen ton koolstofdioxide in onze atmosfeer gebracht. De helft daarvan in de laatste 50 jaar!
  • Als al het ijs ter wereld smelt, dan stijgt het waterniveau met 66 meter. Al het ijs in Antarctica is ongeveer even veel water als de Atlantische Oceaan.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0